Phone
Menu
 

Actualitat

 
 
 

La pujada del preu de l'alumini

 

29 d'abril de 2022

 
 
 

La pujada del preu de l'alumini (i de molts altres materials) és un tema que està en boca de tots, i no n'hi ha per menys, atès que és un material amb què convivim sense treva.

Durant el 2020 l'alumini va assolir el mínim històric en arribar a 1.282 euros per cada tona. Per causes que desenvoluparem a continuació, aquest supera avui dia els 3.055 euros.

Els motius que han causat aquesta escalada en el preu són, per una banda, el simple fet de la creixent demanda i, per altra banda, trobem tres motius polítics i ecològics principals:

> Els Jocs Olímpics d'hivern, on Pequín va decidir reduir la producció d'alumini per reduir les emissions de carboni i millorar la qualitat de l'aire de la ciutat oferint així uns Jocs més ambientalment nets.

>La situació bèl·lica entre Rússia i Ucraïna. Rússia és un productor clau d'alumini i aquest conflicte ha creat incertesa pel que fa a les sancions econòmiques que pot arribar a imposar aquest país.

>El cop d'estat a Guinea, el segon productor de bauxita, una de les fonts principals d'on s'extreu l'alumini. La suspensió de les exportacions afectaria el subministrament mundial.

Tot i aquest panorama mundial, moltes empreses com Iberperfil hem decidit mantenir els preus del darrer any dels nostres productes assumint un minor dels nostres beneficis per evitar repercutir negativament en els clients.

 
Totes les notícies
 
 
 
 

 

Avís de cookies